Youmag.gr
Μία φοιτήτρια από την Ελλάδα, η Τζένη Λειβαδάρου που κάνει το διδακτορικό της στο Κέιμπριτζ, γνώρισε το διάσημο φυσικό διευθυντή Ερευνών στο Κέντρο Θεωρητικής...

Μία φοιτήτρια από την Ελλάδα, η Τζένη Λειβαδάρου που κάνει το διδακτορικό της στο Κέιμπριτζ, γνώρισε το διάσημο φυσικό διευθυντή Ερευνών στο Κέντρο Θεωρητικής Κοσμολογίας του Κέιμπριτζ, Στίβεν Χόκινγκ.

Όπως η ίδια δήλωσε στην εφημερίδα τα Νέα, «Δε χρειάζεται να είσαι απαραίτητα διάνοια ή πλούσιος για να κάνεις κάτι τέτοιο. Ή για να σπουδάσεις σε ένα πανεπιστήμιο, όπως το Κέιμπριτζ. Εγώ δεν είμαι τίποτα από τα δύο. Χρειάζεται επιμονή και πείσμα».

Ο ίδιος ο Χόπκινγκς της έστειλε μήνυμα και της ζήτησε να τον επισκεφτεί στο γραφείο του για να την γνωρίσει. Η Τζένη Λειβαδάρου έχει μυοπάθεια- μυϊκή δυστροφία- και μετακινείται με αμαξίδιο.

«Ο Χόκινγκ ενδιαφέρθηκε να μάθει ποια είμαι εγώ που κάνω το διδακτορικό μου εδώ και έχω μυοπάθεια».

«Περίμενα ότι απλώς θα ήταν μια σύντομη γνωριμία. Άλλωστε, είχα ακούσει ότι ο Στίβεν Χόκινγκ για να υποβάλει μια ερώτηση με τα μάτια του πληκτρολογεί τα γράμματα που εμφανίζονται στην οθόνη του. Αν όμως οι απαντήσεις που παίρνει δεν είναι ολοκληρωμένες, χρειάζεται να επανέρχεται με δεύτερες followup ερωτήσεις. Πράγμα που μπορεί να είναι κουραστικό ή βαρετό γι’ αυτόν».

Φαίνεται πως οι απαντήσεις που πήρε από την Τζένη Λειβαδάρου δεν ήταν καθόλου κουραστικές, αφού η συνάντησή τους διήρκεσε δύο ώρες και μετά την συνάντησε της πρότεινε να γευματίσουν μαζί στο εστιατόριο του πανεπιστημίου.

Όπως η ίδια αναφέρει όταν εμφανίστηκαν στην αίθουσα « όλοι ξαφνικά σιώπησαν. Κι αυτό, γιατί ο Χόκινγκ γενικά δε μιλάει, δεν εμφανίζεται συχνά. Υπάρχουν καθηγητές που δεν τον έχουν δει ποτέ».

No comments so far.

Be first to leave comment below.