Youmag.gr
Έφηβοι που κοιμούνται λιγότερο είναι πιο ευάλωτοι σε προβλήματα που σχετίζονται με την κατανάλωση αλκοόλ! Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι έφηβοι που έχουν έλλειψη...

Έφηβοι που κοιμούνται λιγότερο είναι πιο ευάλωτοι σε προβλήματα που σχετίζονται με την κατανάλωση αλκοόλ!

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι έφηβοι που έχουν έλλειψη ύπνου καταναλώνουν περισσότερο αλκοόλ από τους συνομηλίκους τους.

Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή, οι έφηβοι που έχουν διαταραχές ύπνου, έχουν περισσότερες πιθανότητες από τους συνομηλίκους τους, να αντιμετωπίσουν προβλήματα κατανάλωσης αλκοόλ, αργότερα στη ζωή τους.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι έφηβοι ηλικίας από 14 έως 16 ετών, που έχουν προβλήματα ύπνου ήταν σχεδόν 50% πιο πιθανό να οδηγηθούν σε υπερβολική κατανάλωση και 14% πιο πιθανό να οδηγούν μεθυσμένοι. Η ίδια έρευνα έδειξε ότι σχεδόν οι μισοί από τους εφήβους δεν ακολουθούν τις συνιστώμενες οκτώ έως 10 ώρες ύπνου κάθε βράδυ.

«Δεν λέμε ότι ο ύπνος είναι ο μόνος παράγοντας κινδύνου για τη κατανάλωση αλκοόλ,» λέει η Maria Wong, ψυχολόγος στο Idaho State University. Αλλά «αυτή η μελέτη δείχνει ότι οι διαταραχές ύπνου μπορεί πραγματικά να προηγούνται ακόμη και να προβλέπουν την υπερβολική κατανάλωση χρήση αλκοόλ.”

Η μελέτη έδειξε ότι κάθε επιπλέον ώρα ύπνου αντιστοιχούσε με 10 τοις εκατό μείωση στην ευκαιριακή άμετρη κατανάλωση οινοπνεύματος, δήλωσε η Wong.

Τα ευρήματα βασίζονται σε στοιχεία που συλλέχθηκαν από 6.500 εφήβους και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό alcoholism clinical & experimental research.

No comments so far.

Be first to leave comment below.