Youmag.gr
Στη… λίστα των εκατομμυριούχων που έχουν συνείδηση μπήκε και ο Τιμ Κουκ, που έκανε γνωστή την πρόθεσή του να δωρίσει όλη την περιουσία του...

Στη… λίστα των εκατομμυριούχων που έχουν συνείδηση μπήκε και ο Τιμ Κουκ, που έκανε γνωστή την πρόθεσή του να δωρίσει όλη την περιουσία του σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Ο CEO της Apple εκτιμάται ότι αξίζει πάνω από 800 εκατομμύρια δολάρια. Επιπλέον, τον Φεβρουάριο του 2014 ο μισθός του αυξήθηκε κατά 43% και πλέον οι ετήσιες απολαβές του φτάνουν τα 9,2 εκατομμύρια δολάρια. Ο ίδιος είπε στο περιοδικό Fortune ότι σκοπεύει να τα δωρίσει όλα, αφού πρώτα εξασφαλίσει την εκπαίδευση του δεκάχρονου ανιψιού του. Ο Κουκ ήδη κάνει δωρεές, αλλά όπως είπε θέλει να πετύχει μία πιο συστηματική προσέγγιση στη φιλανθρωπία, αντί απλά να υπογράφει επιταγές.

Δεν είναι ο μόνος. Πριν από πέντε χρόνια ο Γουόρεν Μπάφετ και ο Μπιλ Γκέιτς ξεκίνησαν την καμπάνια «The Giving Pledge». Στόχος τους να πείσουν εκατομμυριούχους να διαθέσουν τουλάχιστον τη μισή περιουσία του σε φιλανθρωπικούς σκοπούς. Ηδη ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ και πάνω από 100 άτομα με αντίστοιχη περιουσία έχουν συνταχθεί με αυτή την ηθική δέσμευση.

*Το διαβάσαμε στο www.iefimerida.gr

No comments so far.

Be first to leave comment below.