Youmag.gr
Η τραγική ιστορία των αλόγων στις ΗΠΑ μέσα από εκπληκτικές φωτογραφίες Η τραγική ιστορία των αλόγων στις ΗΠΑ μέσα από εκπληκτικές φωτογραφίες
Τα άλογα Mustang είναι το σύμβολο της αμερικάνικης Δύσης. Ωστόσο, κάθε χρόνο χιλιάδες άγρια άλογα παγιδεύονται και καταδικάζονται να ζουν σε εγκαταστάσεις κράτησης που... Η τραγική ιστορία των αλόγων στις ΗΠΑ μέσα από εκπληκτικές φωτογραφίες

Τα άλογα Mustang είναι το σύμβολο της αμερικάνικης Δύσης. Ωστόσο, κάθε χρόνο χιλιάδες άγρια άλογα παγιδεύονται και καταδικάζονται να ζουν σε εγκαταστάσεις κράτησης που λειτουργούν από το Bureau of Land Management μέχρι την ημέρα που αποστέλλονται σε πλειστηριασμό και πωλούνται στην υψηλότερη τιμή.

Η Christy Whitney, ιδρύτρια του Unwanted Project, εξηγεί ότι υπάρχουν μόνο 20.000 άγρια άλογα ελεύθερα στις ΗΠΑ.

Το Bureau of Land Management πιστεύει ότι χρειάζεται να τεθεί υπό έλεγχο ο πληθυσμός των άγριων αλόγων, επειδή ανταγωνίζονται τους βοσκότοπους με βοοειδή, που εκτρέφονται για την βιομηχανία κρέατος.

Τα άγρια άλογα δεν είναι τα μόνα άλογα που περιθωριοποιούνται στις ΗΠΑ, χιλιάδες άλογα που εκτρέφονται για τη φαρμακευτική βιομηχανία απορρίπτονται, καθώς και εξημερωμένα άλογα φυλακίζονται γιατί δεν τα θέλουν πια τα αφεντικά τους.

The Unwanted Project
Η Whitney, αφού έμαθε ότι σχεδόν 150.000 άλογα στέλνονται για σφαγή κάθε χρόνο, αποφάσισε να κινηθεί δραστικά για να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη και να εμπνεύσει και άλλους να αναλάβουν την υπεράσπισή τους.

Συγκεκριμένα η Whitney, άρχισε να καταγράφει, φωτογραφίζοντας με καλλιτεχνικό τρόπο, τις περιπτώσεις των αλόγων που σκλαβώνονται , απορρίπτονται ή πρόκειται να θανατωθούν.

Το project ξεκίνησε από το Cracker Box, ένα άσυλο αλόγων, τα οποία κατέληξαν εκεί είτε γιατί τα απέρριψαν- εγκατέλειψαν οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες τους, είτε ήταν ‘προϊόντα’ της φαρμακευτικής βιομηχανίας και είχαν εκτραφεί για την παραγωγή της κρέμας Premarin.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες στο www.unwantedproject.com

Screen-Shot-2014-11-07-at-8.31.09-PM

Screen-Shot-2014-11-07-at-8.30.45-PM

Screen-Shot-2014-11-07-at-8.30.35-PM

Screen-Shot-2014-11-07-at-8.29.49-PM Screen-Shot-2014-11-07-at-8.29.29-PM (1)

No comments so far.

Be first to leave comment below.