Youmag.gr
Η υπόθεση εκδικάσθηκε σε δεύτερο βαθμό αφού πρωτόδικα είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 2 ετών στη γιατρό μαιευτήρα και ποινή φυλάκισης 1 έτους στον ειδικευόμενο,...

Η υπόθεση εκδικάσθηκε σε δεύτερο βαθμό αφού πρωτόδικα είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 2 ετών στη γιατρό μαιευτήρα και ποινή φυλάκισης 1 έτους στον ειδικευόμενο, τότε, γιατρό.

Αθωώθηκαν την Τρίτη από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης δυο γιατροί από την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια από κοινού για τον θάνατο ενός νεογνού στο «Βενιζέλειο» Νοσοκομείο Ηρακλείου το 2007. Η υπόθεση εκδικάσθηκε σε δεύτερο βαθμό αφού πρωτόδικα είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 2 ετών στη γιατρό μαιευτήρα και ποινή φυλάκισης 1 έτους στον ειδικευόμενο, τότε, γιατρό.

Η υπόθεση αφορούσε σε μια 24χρονη – τότε κοπέλα – από την Αλβανία που εισήχθη το βράδυ της 11ης Σεπτεμβρίου του 2007 στη Μαιευτική Κλινική του Βενιζελείου στην Κρήτη για να γεννήσει. Οι γιατροί διαπίστωσαν πτώση παλμών στο έμβρυο.

Στη συνέχεια αποφάσισαν να γεννήσει η 24χρονη με τη μέθοδο της εμβρυουλκίας, ενώ μετά από λίγες ώρες γεννήθηκε το παιδί χωρίς σφυγμό και χωρίς να έχει καρδιακή και αναπνευστική λειτουργία και παρά τις προσπάθειες τους να το επαναφέρουν στη ζωή, δεν τα κατάφεραν.

No comments so far.

Be first to leave comment below.