Youmag.gr
Πού θα πάνε οι Ελληνες τα Χριστούγεννα. Πού θα πάνε οι Ελληνες τα Χριστούγεννα.
Κορυφαίο προορισμό για τους Ελληνες τα Χριστούγεννα αποτελεί και φέτος το Λονδίνο, ενώ οι κλασικοί χριστουγεννιάτικοι προορισμοί του Μονάχου και της Βιέννης έχασαν τη θέση τους στην... Πού θα πάνε οι Ελληνες τα Χριστούγεννα.

Κορυφαίο προορισμό για τους Ελληνες τα Χριστούγεννα αποτελεί και φέτος το Λονδίνο, ενώ οι κλασικοί χριστουγεννιάτικοι προορισμοί του Μονάχου και της Βιέννης έχασαν τη θέση τους στην αρχική 5άδα των δημοφιλέστερων προορισμών σε σχέση με το 2013.

Στη θέση τους ανέβηκαν η Κωνσταντινούπολη, το Παρίσι και η Ρώμη, σύμφωνα με την Travelplanet24.

Πώς διαμορφώνονται οι τιμές

Οι τιμές την περίοδο των Χριστουγέννων, σε σύγκριση με το 2013, εμφανίζουν μείωση περίπου 16% στις πτήσεις εξωτερικού και 3,5% στις πτήσεις εσωτερικού. Συγκεκριμένα, οι τιμές για τις πτήσεις εξωτερικού κυμαίνονται κατά μέσο όρο στα 371 ευρώ και για τις πτήσεις εσωτερικού στα 142 ευρώ.

Επιπλέον, φαίνεται ότι οι Έλληνες σχεδιάζουν αρκετό καιρό πριν το ταξίδι τους και πραγματοποιούν τις αεροπορικές κρατήσεις τους από 7 έως 10 εβδομάδες πριν από την αναχώρησή τους.

Οι περισσότερες κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων πραγματοποιήθηκαν για αναχώρηση την παραμονή των Χριστουγέννων, στις 24 Δεκεμβρίου, με διάρκεια παραμονής 5 ημερών, ενώ οι νέοι 25 έως 30 χρόνων φαίνεται ότι είναι η πιο δυναμική ταξιδιωτική κατηγορία. Τέλος, οι γυναίκες και φέτος ταξιδεύουν λίγο περισσότερο από τους άνδρες, με ένα ποσοστό 52% των ταξιδιωτών να είναι γυναίκες και το 48% άνδρες.

Με Aegean «πετάνε» οι περισσότεροι

Ενδιαφέρον είναι ότι το 40,8% των επιβατών επέλεξαν να ταξιδέψουν με την Aegean Airlines για τις γιορτινές τους αποδράσεις, ενώ μεγάλη αύξηση παρατηρείται στη χαμηλού κόστους αεροπορική εταιρεία Ryanair, καθώς έρχεται δεύτερη στις προτιμήσεις και καταλαμβάνει σχεδόν το 10% της αγοράς τη συγκεκριμένη περίοδο.

Ο Φίλιπ Μπρίνκμαν, CEO της Travelplanet24, δήλωσε: «Παρατηρήσαμε μεγάλη άνοδο στις αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους, δεδομένου ότι το 15% των επιβατών τις επέλεξαν για να κλείσουν τα εισιτήριά τους για τις διακοπές των Χριστουγέννων, όταν το αντίστοιχο ποσοστό το 2013 κυμαινόταν μόλις στο 2,7%».

Πηγή: www.iefimerida.gr

No comments so far.

Be first to leave comment below.