Youmag.gr
Τα αθλητικά ρούχα έχουν μόδα; Τα αθλητικά ρούχα έχουν μόδα;
Το αθλητικό look- και γενικότερα lifestyle- τα τελευταία χρόνια κερδίζει πραγματικά έδαφος. Είναι άνετο, βολικό, οικονομικό, φοριέται σχεδόν παντού τόσο τις καθημερινές όσο και... Τα αθλητικά ρούχα έχουν μόδα;

Το αθλητικό look- και γενικότερα lifestyle- τα τελευταία χρόνια κερδίζει πραγματικά έδαφος. Είναι άνετο, βολικό, οικονομικό, φοριέται σχεδόν παντού τόσο τις καθημερινές όσο και το σαββατοκύριακο, τις περισσότερες φορές δε γνωρίζει εποχή του χρόνου και πλέον οι στιλιστικές επιλογές γύρω από το σπορ ντύσιμο είναι απίστευτα ενδιαφέρουσες!

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που οι πωλήσεις γυναικείων αθλητικών ειδών, τόσο ρούχων όσο και παπουτσιών ή αξεσουάρ, έχουν αυξηθεί φέτος κατά 20% παρά την οικονομική κρίση. Η πορεία των πωλήσεων στη συγκεκριμένη αγορά είναι σταθερά ανοδική και οι σχεδιαστές μόδας μαζί με τις εταιρείες αθλητικών συνεχίζουν να μας εντυπωσιάζουν με τις προτάσεις τους.

Με αυτή τη λογική βέβαια το γυναικείο αθλητικό look δεν αποτελεί πια μία απλή υπόθεση όπως παλιά, που εξυπηρετούσε καθαρά πρακτικούς και λειτουργικούς σκοπούς. Το γυμναστήριο, η ποδηλασία με φίλους, τα σπορ ακόμη και η άσκηση outdoors απαιτούν στιλ!

Όπως παρατηρούν οι παράγοντες της αγοράς, η επονομαζόμενη leisure ένδυση κερδίζει συνεχώς καταναλωτές συμβάλλοντας έτσι σημαντικά στην κατά 5% έως 7% αύξηση του συνολικού τζίρου των αθλητικών ειδών τα τελευταία χρόνια. Ακόμη και φέτος, στελέχη της αγοράς θεωρούν ότι η αθλητική ένδυση μόδας διατηρεί σε ικανοποιητικά επίπεδα την κίνηση στα καταστήματα ενώ προβλέπουν ότι στα επόμενα χρόνια η ανάπτυξη αυτής της αγοράς θα φτάσει τα 550 εκατ. ευρώ!

sports1Η μόδα ωστόσο επηρεάζει κυρίως τα γυναικεία αθλητικά ρούχα και όχι τον τομέα της υπόδησης. Μπορεί να διαλέγουμε ένα ζευγάρι μοντέρνα αθλητικά παπούτσια το χρόνο ή τη σεζόν, αλλά τα ρούχα τα αλλάζουμε συχνά. Όσο γερά και ανθεκτικά να είναι, η μεγάλη ποικιλία γυναικείων αθλητικών ρούχων μας ξεμυαλίζει και μας κάνει να θέλουμε να αγοράσουμε κι άλλα, αφού έχουμε τη δικαιολογία ότι θα τα χαρούμε, τα χρειαζόμαστε και τέλος πάντων τα θέλουμε και σε άλλα έντονα χρώματα για να μας φτιάχνουν τη διάθεση…

Η στροφή των καταναλωτών στα αθλητικά ρούχα και κυρίως στα επώνυμα οφείλεται και στην αναζήτηση μοδάτων ρούχων σε προσιτές τιμές. Το casual αθλητικό ντύσιμο φοριέται πια παντού! Οπότε εξυπηρετεί διάφορους σκοπούς. Παλιά ήταν ρούχα που τα χαιρόμασταν μερικές μόνο ώρες την εβδομάδα. Σήμερα και με τις τάσεις της μόδας, τα γυναικεία αθλητικά ρούχα τα φοράμε από το πρωί μέχρι το βράδυ και μάλιστα έχουμε και τύπο με αυτά! Σε πολλά διάσημα catwalks επωνύμων σχεδιαστών μόδας μάλιστα, όπως είναι οι Dolce & Gabbana, Prada, Gucci, Stella McCartney (που έχει και τη δική της ξεχωριστή σειρά στην ADIDAS), Jil Sander και όχι μόνο βλέπουμε συχνά το αθλητικό look να κυριαρχεί ως πρόταση!

No comments so far.

Be first to leave comment below.